October 30, 2010

Lirik Dadali Manting - Darso

Dadali manting tipeuting
Ngalayang kakalayangan
Neangan nu lawas ilang
Baturna duka kamana

*
Dadali manting tipeuting
Ngalayang kapileumburan
Hate duh kapigandrung
Nu ilang kawas nu pundung

Reff:
Memang bongana manehna
Kacidana samokaha
Kaduhung sagede gunung
Kumaha nya pilampaheun

Dadali kabawa angin
Teu wasa nandangan lara
Tos teu kadenge deui sorana
Boa..Boa..Boa..Boa...
Tapi palias teuing..


Keterangan :
Dadali = Burung garuda
Manting = Berputar-putar
Lawas = Lama
Lembur = Kampung halaman
Kapigandrung = Disukai/dicintai
Mokaha = Lupa
Pilampaheun = Kelakuan
Nandangan = Menjalani
Lara = Sedih
 Boa-boa = Jangan-jangan


Yang Belum Tahu Artinya :
- Palias

Ditulis Oleh : Nurdin Nurdiana Hari: 2:38 AM Kategori:

3 comments:

  1. Palias dian basa sunda ieu hartos na
    1. jukut ...
    2. baid, cadu mungkuk, sanggeuk teuing, najis pisan; kecap Palias dipakena nandakeun embung pisan dina ngadengena, komo dina kalakonanana.
    (R.A. Danadibrata, Kamus Basa Sunda: 487)

    jigahna..bait eta teh nunjukeun embung pisan ngaenyakeun kamumkinan nu kapikir...ku kecap...boaboa..?
    loba kamumkinan nu bakal kajadian..tapi kajadian eta tah embung pisan jdi hal nu nyata.

    meureun...!!!

    ReplyDelete
  2. haduh ... hatur nuhun pisan, jadi elmu kanggo simkuring ...

    ReplyDelete

Komentar

 

Blogroll


Followers

Berlangganan

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Follow Us !