Lirik Papatong - Bah Dadeng

Lirik Papatong - Bah Dadeng


Beurang maju ka lohor
Papatong nu koneng euntreup na regang
Ngageter jangjangna keur ngagupayan
Pancen keur wasiatan

*
Sore mengok ka Ashar
Papatong nu koneng hiber teu luhur
ngalayang ngawahan arek pamitan
poma tong ka jongjonan

Reff:
Papatong nu koneng teu tembong deui
Leungit indit teu pamit
Papatong nu koneng teu tembong deui
Tilem bewara baturna

Prak reureuh tina ka riweuh
Prak pasrah kanu Kawasa
Prak reureuh tina ka riweuh
Prak pasrah kanu Kawasa

back to *


Arti dari lagu sunda tsb. :

Beurang maju ka lohor
Siang menuju Dzuhur

Papatong nu koneng euntreup na regang
Capung yang kuning hinggap pada ranting

Ngageter jangjangna keur ngagupayan
Bergetar sayapnya sedang melambai-lambai

Pancen keur wasiatan
Sedang saling berwasiat (saling berpesan)


Sore mengok ka Ashar
Sore condong ke Ashar

Papatong nu koneng hiber teu luhur
Capung yang kuning terbang tidak tinggi

ngalayang ngawahan arek pamitan
Melayang berancang-ancang hendak berpamitan

poma tong ka jongjonan
Ingat jangan keenakan

Papatong nu koneng teu tembong deui
Capung yang kuning tidak nampak lagi

Leungit indit teu pamit
Hilang pergi tidak pamit

Papatong nu koneng teu tembong deui
Capung yang kuning tidak nampak lagi

Tilem bewara baturna
Tenggelam berita lainnya


Prak reureuh tina ka riweuh
Hendaklah istirahat dari kesibukan

Prak pasrah kanu Kawasa
Hendaklah pasrah kepada yang Kuasa

Prak reureuh tina ka riweuh
Hendaklah istirahat dari kesibukan

Prak pasrah kanu Kawasa
Hendaklah pasrah kepada yang Kuasa



catatan : 

regang : ranting yang jatuh dari pohon, atau potongan/bilahan dari kayu atau bambu
mengok : salah satu penamaan waktu dalam bahasa Sunda, yang kira-kira menunjukkan pukul 15.00
 
hapunten bilih lepat nerjemahkeun, ma'lum nuju diajar ... (Maaf bila salah menerjemahkan, mohon maklum karena sedang belajar... hehehe)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

33 comments

comments
Anonymous
October 19, 2010 at 7:13 AM delete

eta aya nu kirang kang..
ngalayang pamitan kedahna mah
ngalayang erek pamitan

Reply
avatar
October 19, 2010 at 3:01 PM delete

Aduh ... hatur nuhun pisan kana koreksina.
Ayeuna mah tos dilereskeun.
-Admin-

Reply
avatar
December 12, 2010 at 1:52 AM delete

hapunten ah mang, ngiring nyiukan tidieu mung aya nu diloris,
hatur nuhun mang.

Reply
avatar
Anonymous
February 17, 2011 at 4:31 PM delete

siiiiiiiiiiiip... sae pisan..!!! :D

Reply
avatar
Anonymous
March 2, 2011 at 12:28 PM delete

kang punten eta leupat,
prak reu2h tina kariweuh.
Anu pertama kdah na
prak reu2h tina kareup.
Htr nuhun.

Reply
avatar
Anonymous
March 2, 2011 at 12:35 PM delete

pntn ketang kang. . .sim abdi anu leupat. . .hapunteun kang. .htr nuhun. .
0! Kang teurang judul lagu asep darso
anu lirikna cinta urang masih ti boa kaboa. .dupi eta teurang judulna teu kang?htr nuhun.

Reply
avatar
Anonymous
July 15, 2011 at 5:59 PM delete

punten pisan ah.... ngiring kaul.
asana da sanes 'entreup', pami teu lepat mah eta teh 'eunteup' anu saur bhsa nasional na mah 'hinggap'.
hatur nuhun

Reply
avatar
August 9, 2011 at 11:33 AM delete

ngiring komen ah kang,
sae pisan ieu lagu teh...
jero pisan hartosna, nyarioskeun kahirupan urang salaku manusa, ti beurang maju ka lohor nu hartosna "langkung dewasa", atuh deui sore mengok ka ashar hartosna "langkung sepuh"....dugi ka maotna....tuh gening pan pami nu maot mah reureuh tina kariweuh...ngan ukur pasrah kanu kawasa....punten pisan ieu mah numutkeun pendapat simkuring pribadi weh. hapunten bilih lepat mah....

Reply
avatar
August 10, 2011 at 1:05 AM delete

eh .. kang Agil .. hatur nuhun tos ngiring ngariung dina ieu rohangan ... mugia teu bosen weh ... hehe

Reply
avatar
September 12, 2011 at 11:41 AM delete

punten kang bade kumawantun ngiring nambihan lirik ..., masih tembang kagungan BAH DADENG anu judulna CIMATA CINTA...

BAH DADENG - CIMATA CINTA

*
Mega hideung nu aleum semu nu nguyung
Langit angkeub, hideung taya bengras deui
Duh...gusti...kanyeri teu euih-euih...
Cipanon kacinta maseuhan teu kendat raat

**
Pasusubuh ngaririncik hujan leutik
Lir marengan ceurik ati nu keur gering
Duh...gusti...kanyeri teu euih-euih...
Cipanon kacinta maseuhan teu kendat raat

Reff :

Na..iraha langit caang
Na..iraha anjeun datang..
Na..iraha langit caang
Na..iraha bagja datang..

Rasa kaasih.. Teu euih euih...
Rasa kasono.. Taya pohona
Rasa kamelang teu ilang-ilang
Rasa kacinta ngamuara jero dada

uih deui ka * & reff


Haturnuhun mugia katampi...

Reply
avatar
Anonymous
November 17, 2011 at 3:47 PM delete

sae pisan tembangna,...
asa kasuat-suat

Reply
avatar
January 2, 2012 at 10:07 PM delete

ea asa jauh panindeungan eta lagu teah.....mantap ☺☺☺

Reply
avatar
January 20, 2012 at 11:23 PM delete

aawkakwk...
walopun gw orang sunda (keturunan seh)
tapi gw gak ngerti bahasa sunda yang alus kyk gini gan. :matabelo:

Mantep Deh lagu sunda :beer:

Reply
avatar
id
February 26, 2012 at 9:34 AM delete

Assalamu'alaikum,,,, punten ieu mah mung bade tumaros judl lagu anu salahsawios lirikna "hirup lir ibarat wayang, usik malikna ku dalang" teras kawihna ti saha? Haturnuhun sateuacana

Reply
avatar
Anonymous
March 6, 2012 at 9:27 AM delete

Sanes tembang eta mah Kang Toni, tapi kawih

Reply
avatar
Anonymous
March 27, 2012 at 9:23 AM delete

alhamdulillah masih aya gening nu resep sareng bangga ku budaya na nyalira, bingah..bingah..amar wata suta bingah taya ka giri-giri....

Reply
avatar
March 28, 2012 at 10:24 AM delete

merinding baca artinya...
keren bgt tuh lagu ...

Reply
avatar
March 30, 2012 at 9:47 AM delete

mntap pisan ieu kawih kang,...resep pisan abdi mh.

Reply
avatar
D Hamdani
May 27, 2012 at 2:04 PM delete

Lagu Papatong Tafakuraneun pikeun urang sadayana, jero ma'nana mundel eusina. dina mangsa ngalakonan hirup ulah kajongjonan teuing, sabab urang bakal balik kanu Maha Kawasa eureun tina sagala karipuh kadunyaan..... Wallahu A'lam

Reply
avatar
D Hamdani
May 27, 2012 at 2:05 PM delete

Lagu Papatong Tafakuraneun pikeun urang sadayana, jero ma'nana mundel eusina. dina mangsa ngalakonan hirup ulah kajongjonan teuing, sabab urang bakal balik kanu Maha Kawasa eureun tina sagala karipuh kadunyaan..... Wallahu A'lam

Reply
avatar
Anonymous
June 2, 2012 at 12:38 AM delete

Gaduh lagu sunda nu lirikna "saha nu teu nyeuri hate rasa cinta disapirakeun" teu a ?

Reply
avatar
Anonymous
June 6, 2012 at 1:16 PM delete

salam.. ieu sareng qyla ti majalengka.. Eta eusi tina lagu papatong th kmh? Punten kang penjelasan na,hehe. . pami tiasa lagu2 na wina kang.

Reply
avatar
Anonymous
August 26, 2012 at 11:43 AM delete

meuni muriding artina teh naon kang

Reply
avatar
September 5, 2012 at 11:34 AM delete

Wiiiihh.. mantep.. ane suka lagu2 yang sundanya dalem banget bari teu ngarti gee.. wioss...haha Nice post gan.. :D

Reply
avatar
Anonymous
October 1, 2012 at 9:29 PM delete

"hirup lir ibarat wayang, usik malikna ku dalang" teh judul lagu "Tong Diceungceurikan". Pangawih aya versi Cep Oon, Darso, atanapi Rita Tila.

Reply
avatar
Mang Pono tea
October 22, 2012 at 11:01 AM delete

Abdi asal ti Jawa Timur (asli) tapi resep lagu-lagu Sunda diantawisna lagu papatong ieu.
Hate ngageter nguping lagu ieu.
Ngemutkeun ka urang sadayana yen urang ulah kajongjonan geura-geura papasrah kanu kawasa.
Saaluut.

Reply
avatar
April 17, 2013 at 8:18 PM delete

Dalem pisan pilsapat na ... bahsanyanya sangat halus dan sederhana ...
Coba mangga sadulur di simak bait per bait dari tembangnya ... yang mengisahkeun tentang tugas dan perjalanan hidup manusia di alam dunia ini ... ibarat seekor Capung yang selalu berkelana menuju jalan kembali kepada sang Pemilik ...

Reply
avatar
June 26, 2013 at 3:52 AM delete

haturnuhun pisan kang... pertahankeun blog na kang...langki nu kieu mah...maju terus..semangat !!!

Reply
avatar
August 1, 2013 at 2:26 PM delete

hade pisan yeuh..uing pisan..hatur nuhun dulur :)

Reply
avatar
August 9, 2013 at 2:36 PM delete

subhanallah,,,asa emut kapungkur nuju SMA sok nembang sunda dina acara hajatan kang,,, he

Reply
avatar
May 30, 2015 at 5:48 PM delete

Artina tina tembang eta teh naon... maksudna mah pengertianna.

Reply
avatar

Komentar