Lirik Papatong - Bah Dadeng

Posted on | October 15, 2010 | 32 Comments

Lirik Papatong - Bah Dadeng


Beurang maju ka lohor
Papatong nu koneng euntreup na regang
Ngageter jangjangna keur ngagupayan
Pancen keur wasiatan

*
Sore mengok ka Ashar
Papatong nu koneng hiber teu luhur
ngalayang ngawahan arek pamitan
poma tong ka jongjonan

Reff:
Papatong nu koneng teu tembong deui
Leungit indit teu pamit
Papatong nu koneng teu tembong deui
Tilem bewara baturna

Prak reureuh tina ka riweuh
Prak pasrah kanu Kawasa
Prak reureuh tina ka riweuh
Prak pasrah kanu Kawasa

back to *


Arti dari lagu sunda tsb. :

Beurang maju ka lohor
Siang menuju Dzuhur

Papatong nu koneng euntreup na regang
Capung yang kuning hinggap pada ranting

Ngageter jangjangna keur ngagupayan
Bergetar sayapnya sedang melambai-lambai

Pancen keur wasiatan
Sedang saling berwasiat (saling berpesan)


Sore mengok ka Ashar
Sore condong ke Ashar

Papatong nu koneng hiber teu luhur
Capung yang kuning terbang tidak tinggi

ngalayang ngawahan arek pamitan
Melayang berancang-ancang hendak berpamitan

poma tong ka jongjonan
Ingat jangan keenakan

Papatong nu koneng teu tembong deui
Capung yang kuning tidak nampak lagi

Leungit indit teu pamit
Hilang pergi tidak pamit

Papatong nu koneng teu tembong deui
Capung yang kuning tidak nampak lagi

Tilem bewara baturna
Tenggelam berita lainnya


Prak reureuh tina ka riweuh
Hendaklah istirahat dari kesibukan

Prak pasrah kanu Kawasa
Hendaklah pasrah kepada yang Kuasa

Prak reureuh tina ka riweuh
Hendaklah istirahat dari kesibukan

Prak pasrah kanu Kawasa
Hendaklah pasrah kepada yang Kuasa



catatan : 

regang : ranting yang jatuh dari pohon, atau potongan/bilahan dari kayu atau bambu
mengok : salah satu penamaan waktu dalam bahasa Sunda, yang kira-kira menunjukkan pukul 15.00
 
hapunten bilih lepat nerjemahkeun, ma'lum nuju diajar ... (Maaf bila salah menerjemahkan, mohon maklum karena sedang belajar... hehehe)

Komentar

32 Responses to “Lirik Papatong - Bah Dadeng”

  1. Anonymous
    October 19, 2010 at 7:13 AM

    eta aya nu kirang kang..
    ngalayang pamitan kedahna mah
    ngalayang erek pamitan

  2. Nurdin Nudiana
    October 19, 2010 at 3:01 PM

    Aduh ... hatur nuhun pisan kana koreksina.
    Ayeuna mah tos dilereskeun.
    -Admin-

  3. Djoerig DalapanLima
    December 12, 2010 at 1:52 AM

    hapunten ah mang, ngiring nyiukan tidieu mung aya nu diloris,
    hatur nuhun mang.

  4. Nurdin Alamsyah
    December 12, 2010 at 2:34 AM

    hahaha ... mangga atuh ...

  5. Anonymous
    February 17, 2011 at 4:31 PM

    siiiiiiiiiiiip... sae pisan..!!! :D

  6. Anonymous
    March 2, 2011 at 12:28 PM

    kang punten eta leupat,
    prak reu2h tina kariweuh.
    Anu pertama kdah na
    prak reu2h tina kareup.
    Htr nuhun.

  7. Anonymous
    March 2, 2011 at 12:35 PM

    pntn ketang kang. . .sim abdi anu leupat. . .hapunteun kang. .htr nuhun. .
    0! Kang teurang judul lagu asep darso
    anu lirikna cinta urang masih ti boa kaboa. .dupi eta teurang judulna teu kang?htr nuhun.

  8. Anonymous
    July 15, 2011 at 5:59 PM

    punten pisan ah.... ngiring kaul.
    asana da sanes 'entreup', pami teu lepat mah eta teh 'eunteup' anu saur bhsa nasional na mah 'hinggap'.
    hatur nuhun

  9. Agil
    August 9, 2011 at 11:33 AM

    ngiring komen ah kang,
    sae pisan ieu lagu teh...
    jero pisan hartosna, nyarioskeun kahirupan urang salaku manusa, ti beurang maju ka lohor nu hartosna "langkung dewasa", atuh deui sore mengok ka ashar hartosna "langkung sepuh"....dugi ka maotna....tuh gening pan pami nu maot mah reureuh tina kariweuh...ngan ukur pasrah kanu kawasa....punten pisan ieu mah numutkeun pendapat simkuring pribadi weh. hapunten bilih lepat mah....

  10. Nurdin Alamsyah
    August 10, 2011 at 1:05 AM

    eh .. kang Agil .. hatur nuhun tos ngiring ngariung dina ieu rohangan ... mugia teu bosen weh ... hehe

  11. Toni
    September 12, 2011 at 11:41 AM

    punten kang bade kumawantun ngiring nambihan lirik ..., masih tembang kagungan BAH DADENG anu judulna CIMATA CINTA...

    BAH DADENG - CIMATA CINTA

    *
    Mega hideung nu aleum semu nu nguyung
    Langit angkeub, hideung taya bengras deui
    Duh...gusti...kanyeri teu euih-euih...
    Cipanon kacinta maseuhan teu kendat raat

    **
    Pasusubuh ngaririncik hujan leutik
    Lir marengan ceurik ati nu keur gering
    Duh...gusti...kanyeri teu euih-euih...
    Cipanon kacinta maseuhan teu kendat raat

    Reff :

    Na..iraha langit caang
    Na..iraha anjeun datang..
    Na..iraha langit caang
    Na..iraha bagja datang..

    Rasa kaasih.. Teu euih euih...
    Rasa kasono.. Taya pohona
    Rasa kamelang teu ilang-ilang
    Rasa kacinta ngamuara jero dada

    uih deui ka * & reff


    Haturnuhun mugia katampi...

  12. Anonymous
    November 17, 2011 at 3:47 PM

    sae pisan tembangna,...
    asa kasuat-suat

  13. indra Aldo Andani
    January 2, 2012 at 10:07 PM

    ea asa jauh panindeungan eta lagu teah.....mantap ☺☺☺

  14. Irazz Keren [KasKus]
    January 20, 2012 at 11:23 PM

    aawkakwk...
    walopun gw orang sunda (keturunan seh)
    tapi gw gak ngerti bahasa sunda yang alus kyk gini gan. :matabelo:

    Mantep Deh lagu sunda :beer:

  15. Alfajar Kuala Kapuas
    January 27, 2012 at 9:17 AM

    Manteup yeu......

  16. id
    February 26, 2012 at 9:34 AM

    Assalamu'alaikum,,,, punten ieu mah mung bade tumaros judl lagu anu salahsawios lirikna "hirup lir ibarat wayang, usik malikna ku dalang" teras kawihna ti saha? Haturnuhun sateuacana

  17. Anonymous
    March 6, 2012 at 9:27 AM

    Sanes tembang eta mah Kang Toni, tapi kawih

  18. Anonymous
    March 27, 2012 at 9:23 AM

    alhamdulillah masih aya gening nu resep sareng bangga ku budaya na nyalira, bingah..bingah..amar wata suta bingah taya ka giri-giri....

  19. Tigar
    March 28, 2012 at 10:24 AM

    merinding baca artinya...
    keren bgt tuh lagu ...

  20. stiawan al-kaff moralles
    March 30, 2012 at 9:47 AM

    mntap pisan ieu kawih kang,...resep pisan abdi mh.

  21. D Hamdani
    May 27, 2012 at 2:04 PM

    Lagu Papatong Tafakuraneun pikeun urang sadayana, jero ma'nana mundel eusina. dina mangsa ngalakonan hirup ulah kajongjonan teuing, sabab urang bakal balik kanu Maha Kawasa eureun tina sagala karipuh kadunyaan..... Wallahu A'lam

  22. D Hamdani
    May 27, 2012 at 2:05 PM

    Lagu Papatong Tafakuraneun pikeun urang sadayana, jero ma'nana mundel eusina. dina mangsa ngalakonan hirup ulah kajongjonan teuing, sabab urang bakal balik kanu Maha Kawasa eureun tina sagala karipuh kadunyaan..... Wallahu A'lam

  23. Anonymous
    June 2, 2012 at 12:38 AM

    Gaduh lagu sunda nu lirikna "saha nu teu nyeuri hate rasa cinta disapirakeun" teu a ?

  24. Anonymous
    June 6, 2012 at 1:16 PM

    salam.. ieu sareng qyla ti majalengka.. Eta eusi tina lagu papatong th kmh? Punten kang penjelasan na,hehe. . pami tiasa lagu2 na wina kang.

  25. Anonymous
    August 26, 2012 at 11:43 AM

    meuni muriding artina teh naon kang

  26. Miftah
    September 5, 2012 at 11:34 AM

    Wiiiihh.. mantep.. ane suka lagu2 yang sundanya dalem banget bari teu ngarti gee.. wioss...haha Nice post gan.. :D

  27. Anonymous
    October 1, 2012 at 9:29 PM

    "hirup lir ibarat wayang, usik malikna ku dalang" teh judul lagu "Tong Diceungceurikan". Pangawih aya versi Cep Oon, Darso, atanapi Rita Tila.

  28. Mang Pono tea
    October 22, 2012 at 11:01 AM

    Abdi asal ti Jawa Timur (asli) tapi resep lagu-lagu Sunda diantawisna lagu papatong ieu.
    Hate ngageter nguping lagu ieu.
    Ngemutkeun ka urang sadayana yen urang ulah kajongjonan geura-geura papasrah kanu kawasa.
    Saaluut.

  29. Bondan Marutohadi
    April 17, 2013 at 8:18 PM

    Dalem pisan pilsapat na ... bahsanyanya sangat halus dan sederhana ...
    Coba mangga sadulur di simak bait per bait dari tembangnya ... yang mengisahkeun tentang tugas dan perjalanan hidup manusia di alam dunia ini ... ibarat seekor Capung yang selalu berkelana menuju jalan kembali kepada sang Pemilik ...

  30. puspo wibowo
    June 26, 2013 at 3:52 AM

    haturnuhun pisan kang... pertahankeun blog na kang...langki nu kieu mah...maju terus..semangat !!!

  31. Erwin Hambali
    August 1, 2013 at 2:26 PM

    hade pisan yeuh..uing pisan..hatur nuhun dulur :)

  32. Umar saja
    August 9, 2013 at 2:36 PM

    subhanallah,,,asa emut kapungkur nuju SMA sok nembang sunda dina acara hajatan kang,,, he

Silahkan tulis komentar

Komentar


Tulisan terbaru

Ngobrol

Follow Us !

Followers

Statistik

Display Pagerank